Kako bi mogao izgledati novi Mercedes C klase

Automobil

Pretprodukcijski primjerci nove C klase već se neko vrijeme mogu vidjeti na evropskim putevim dok test vozači prikupljaju važne podatke za finalizaciju ovog modela.

Nevolja po zaljubljenike u Mercedesove automobile je to što su sva ta vozila “od glave do pete” presvučena maskirnom folijom, pa je teško naslutiti šta se tačno krije ispod “kamuflaže”.

Tada na scenu stupaju nezavisni dizajneri koji pokušavaju da na osnovu siluete automobila i rijetkih vidljivih elemenata na prototipovima, kao što su farovi i stop svijetla, pomoću spekulativnih rendera dočaraju izgled gotovog modela.

Svoja predviđanja u vezi sa dizajnom nove C klase objavio je i Nikita Čujko na sajtu Kolesa.ru.

Njegovi renderi se vrlo lako mogu pokazati vjerodostojnima, ako se uzme u obzir dizajn najnovijih Mercedesovih limuzina, kao što su A klasa Sedan ili restilizovana E klasa, a tu prije svega mislimo na novi oblik maske hladnjaka i farova, kao i na dizajn zadnjih svjetlosnih grupa.

Inače, peta generacija Mercedesa C klase će kao osnovu koristiti unaprijeđenu MRA mehaničku platformu sa zadnjim pogonom, koja podržava elektrifikaciju pogona, pa će osim konvencionalnih benzinskih i dizel opcija kupcima biti ponuđene i hibridne varijante.

Osim limuzinske verzije, Mercedes će tradicionalno proizvoditi i karavan, a kasnije bi trebalo da uslede kupe i kabriolet varijante.