Denise Coates, najplaćenija direktorica u Britaniji zarađuje 1,6 miliona dolara dnevno

Lider

Denise Coates, direktorica kompanije za onlajn kockanje “Bet365”, postavila je novi rekord kao najbolje plaćeni izvršni direktor u Velikoj Britaniji, sa paketom od 421 milion funti (493,5 miliona eura), što je čini jednom od korporativnih figura sa najvišom zaradom na svijetu.

Na dnevnom nivou Koats ima prihode od 1,6 miliona dolara.

Najnoviji izvještaji pokazuju da je njena osnovna zarada porasla za 277 miliona funti u 2019. godini. Povećanje je uslijedilo uprkos tome što je privatna kompanija pretrpjela pad prihoda na 2,8 milijardi funti, piše “Irish Times”.

Njena plata je sedam puta veća od zarade Tima Stajnera, izvršnog direktora kompanije Ocado, najplaćenijeg šefa u FTSE 100.

Takođe je samo nešto niža od plate Ilona Maska, izvršnog direktora Tesle, koji je 2019. zaradio 595 miliona dolara, navodi Blumberg, što ga je postavilo kao najbolje plaćenog izvršnog direktora u SAD-u. List navodi da treba uzeti u obzir i to da njegova zarada obuhvata i dionice.

Zahvaljujući uspjehu kockarskog posla koji je Coates preuzela od svog oca prije 20 godina i koji sada posjeduje i vodi sa svojim bratom, ona je redovno bila najplaćenija izvršna direktorka UK u posljednjih pet godina.

Prošle godine je bila najbogatija žena u Velikoj Britaniji po listi Sandej Tajmsa, ali je 2020. godine dala 85 miliona funti u humanitarne svrhe.