Ovo su najveći investitori svih vremena

Baš kao i svaki dio industrije modernog života, finansijski sektor ima svoje uzore i zvijezde – one koji predstavljaju priče uspjeha o kojima drugi investitori sanjaju

Od početaka preduzetništa, bilo je veoma mnogo muškaraca i žena koji su uspijevali da svoje male količine kapitala ulože u projekte koji su im se vraćali višestruko. Kada govorimo o investitorima, trudimo se da saznamo njihove tehnike uspjeha kako bismo uvećali svoje gomile novca imitirajući njih .

Nažalost, nivo uspjeha Vorena Bafeta velika većina ljudi nikada neće dostići, ali to ne treba da nas spriječi da nam on bude inspiracija.

Trending.stock.today navodi najveće investitore ikada ali i njihove najpoznatije izreke:

Bil Gros – osnivač jedne od najvećih svetskih investicionih kompanija- PIMCO.
Izreka – Pronalaženje najbolje osobe ili organizacije u koju ćete uložiti svoj novac je najbitnija finansijska odluka koju ćete ikada donijeti.

Piter Linč – finansijski investitor, poznat kao menadžer Fidelity Investments.
Poznata izreka – Vaš ‘njuh’ investitora nije nešto što ćete dobiti od eksperata sa Vol Strita. To je nešto što već imate. Možete nadmašiti stručnjake ako ulažete u kompanije ili industriju koju već razumijete.

Voren Bafet – izvršni direktor kompanije Berkshire Hathaway.
Poznata izreka – Jednostavno pokušavamo da budemo uplašeni kada su drugi pohlepni, a pohlepni samo kada su drugi uplašeni.

Džon Džek Bogl – osnivač kompanije Vanguard Group.
Poznata izreka – Prava ironija investiranja je da mi kao grupa investitora ne samo da ne dobijemo to što plaćamo, već dobijemo upravo ono što ne plaćamo.

Bil Miler – bivši glavni investitor u kompaniji Legg Mason Capital Management.
Poznata izreka – Prava vrijednost investiranja znači da se stvarno postavlja pitanje koje su najbolje vrijednosti , a ne samo da se pretpostavlja da je pogodnost samo zato što nešto izgleda skupo ili zbog toga što je akcija u padu. (Trending.stock.today)