Američka kompanija kupila srpski Nordeus za 378 miliona dolara

Region

Srpski Nordeus prodat je američkoj kompaniji Take-Two Interactive Software, Inc, a konačna cijena bi mogla da dostigne 378 miliona dolara, prenosi portal businesswire.

Kako je objavila kompanija Take-Two Interactive Software, ta kompanija će platiti 225 miliona dolara unaprijed u kešu i dionicama u vrijednosti od 90 miliona dolara, ali konačna cijena bi mogla da dostigne 378 miliona dolara, prenosi portal businesswire.

Osnivački tim Nordeusa primiće naknadu za akcije i nastaviće da vodi kompaniju.

Dio u kešu će biti finansiran iz Take-Two gotovine.

Nordeus, koji je osnovan 2010. godine, kompanija je koja se bavi razvojem igara za društvene mreže i mobilne telefone, sa sjedištem u Beogradu i kancelarijama u Londonu, Dablinu, San Francisku i Skoplju.

Vode ga njegovi koosnivači Branko Milutinović, Milan Jovović, Ivan Stojisavljević i Tomislav Mihajlović.

„Oduševljeni smo što smo se pridružili porodici Take-Two. Od početka razgovora… otkrili smo da dijelimo zajedničke vrijednosti, kulturu i viziju. Od samog početka 2010, do onoga što smo danas, Nordeus je građen da svijetu pruži više šampiona kroz sjajno gejmersko iskustvo kao što je Top Eleven… Uzbuđeni smo da i naše proizvode i naš rad na lokalnom nivou podignemo na sljedeći nivo sa njima, dok nastavljamo svoj cilj da upišemo Srbiju na globalnu gejmersku mapu“, kazao je izvršni direktor Branko Milutinović, povodom prodaje kompanije, javlja N1.

„Poslije deset godina, zauzeli smo vodeću poziciju u fudbalskim igricama na telefonu i osjetili smo da smo spremni za sljedeći korak. Izgleda da će sljedeći korak biti, na svaki mogući način, bolji ukoliko ga budemo preduzeli sa partnerom kao što je Take-Two“, kazao je Milutinović.