„Jela“ se širi na 10.000 m2, sve kao evropsko

Kompanija za proizvodnju kućnog namještaja „Jela“ iz Jagodine gradi super-novu fabriku

Na osnovama porodične tradicije u proizvodnji nameštaja, 1991. nastalo je jagodinsko preduzeće „Jela“ da bi osam godina kasnije krenuli us erijsku proizvodnju dječjeg namještaja. Prateći zahtjeve tržišta, danas su na tržištu jedan od najuspješnijih brendova u namještaju u čijem asortimanu su i programi za dnevne i spavaće sobe, kuhinju i kancelarisjki namještaj.

U fabrici je trenutno zaposleno 180 ljudi čija je prosječna starost 30 godina,  što je razlog da u novi pogon – pored postojećeg od 9.000 kvadrata – instaliraju trenutno najmoderniju proizvodnu tehnologiju u svijetu.

– Sa izgradnjom nove fabrike krenuli smo u avgustu, očekujemo završetak radova do kraja godine, a u februaru montiramo novu tehnologiju, kompletno automatizovanu koja je posljednja riječ tehnologije u ovom trenutku u svijetu. Što će nam omogućiti da ostvarimo nov dizajn i kvalitet što će nam na tržištu dati prednost – kaže vlasnik Radovanović.

Svi proizvodi „Jele“ u Srbiji se mogu kupiti na 160 lokacija, u svakom gradu, u svakom Salonu namještaja, a izvozi u sve zemlje bivše Jugoslavije i susjedne balkanske zemlje, Grčka, Kipar, Bugarsku, Rumuniju, ali i u Njemačku, Česku, Rusiju, Kazahstan…