Privrednici Kotor Varoša ostvarili suficit u izvozu

BiH

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan istakao je da je ova lokalna zajednica jedna od rijetkih u BiH koja ima suficit u izvozu zahvaljujući brojnim privrednim subjektima koji pozitivno posluju.

Sakan je na sinoćnjem novogodišnjem prijemu posebno zahvalio privrednicima koji su u ovoj godini ostvarili zapažene rezultate i doprinijeli da se u Kotor Varošu smanji broj nezaposlenih.

– Svaki naš korak je usmjeren ka tome da stvorimo ambijent u kojem će svaki građanin moći da ostvari svoja prava i živi pristojno. Kotor Varoš želimo napraviti sigurnim mjestom zadovoljnih i uspješnih ljudi – poručio je Sakan na prijemu u Parohijskom domu, javlja Srna.

Uprkos teškim vremenima, rekao je Sakan, kotorvaroški privrednici uspijevaju da pozitivno posluju.

– U ovoj godini su realizovani brojni projekti i opština Kotor Varoš je ispunila uslove BFC resertifikacije, kojom je obnovila status opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem – naglasio je Sakan.

Sakan je rekao da to što opština ima BFC sertifikat govori potencijalnim investitorima da je riječ o lokalnoj zajednici, koja je orijentisana ka potrebama i zahtjevima privrednika.

Prema njegovim riječima, ova lokalna zajednica ima razvijeno preduzetničko središte sa velikim brojem poslovnih subjekata u različitim oblastima poslovanja, od kojih su neki lideri na tržištu.