Hemofarm obilježio 20 godina rada banjalučke fabrike lijekova

BUSINESS KLUB

Kompanija Hemofarm, farmaceutski lider u BiH i regionu, obilježio je u Banjaluci 20 godina od osnivanja fabrike čvrstih formi lijekova.

Moderni pogoni banjalučkog Hemofarma usklađeni su sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima uz visokostručne kadrove. Iza Hemofarma je rekordna godina u u proizvodnji čvrstih formi, te je u 2022. godini iz ovih pogona izašlo 1.707 milijardi proizvedenih tableta.

-Hemofarm obara sopstvene rekorde i upravo još jedna rekordna godina je iza nas. Dio smo jedinstvene Štade koja snažno istupa u polje inovacija u svim segmentima farmaceutskog razvoja, a upravo investicije, kao i proširenje portfolija savremenim terapijama, pokazuju njenu opredeljenost za ulaganje na ove prostore. Samo u posljednjih pet godina u pogone banjalučke farbrike uloženo je preko 20 miliona Eura i taj broj pokazuje jasno opredjeljenje Grupe za ulaganje u Hemofarm – rekao je Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma.

Saša Urošević, direktor Hemofarma u BiH istakao je da Hemofarm decenijama ulaže, kako u razvoj svojih zaposlenih kroz konstantne edukacije i stručna usavršavanja, tako i u razvoj proizvodnje i portfolija.

-Naš portfolio u BiH broji više od 370 proizvoda različitih formi i doza. Svake godine ga unaprjeđujemo savremenim generacijama proizvoda na zadovoljstvo naših korisnika koji imaju sve veći izbor kvalitetnih i dostupnih lijekova. Od korisnika polazimo i kada je riječ o našoj proizvodnji. Povećavamo njen obim i  održavamo najviši nivo kvaliteta proizvoda potvrđen našom usklađenošću sa zahtijevnom evropskom i svjetskom regulativom, te najboljom praksom u našoj industriji. Upravo iz ovih razloga će se i poznati brendovi Grippostad i Coldrex pakovati u banjalučkim pogonima. Kroz sve segmente našeg rada posvećeni smo tome da brinemo o zdravlju ljudi kao pouzdan partner.

Fabrika lijekova u Banjaluci otvorena je 2003. godine, a u avgustu 2006. Hemofarm postaje dio njemačke Štada grupe, jedne od najvećih svjetskih generičkih kompanija. Proizvodnja značajnog broja proizvoda Štada grupe namijenjenih plasmanu u zemlje EU potvrda je savremenog koncepta, vrhunske tehnološke opremljenosti i kadrovske kompetentnosti.