Telegram na korak od milijarde

Svijet

Aplikacija za razmjenu poruka Telegram ima 900 miliona aktivnih korisnika mjesečno i bliži se profitabilnosti, izjavio je osnivač i vlasnik te platforme Pavel Durov.

Durov je u intervjuu za FT izjavio da je Telegram, koji je na početku 2021. godine imao 500 miliona korisnika, zaradio “stotine miliona dolara” nakon što je prije dvije godine uveo reklame i premijum pretplatu.

– Nadamo se da ćemo postati profitabilni sljedeće, možda već i ove godine – naveo je osnivač Telegrama u prvom intervjuu od 2017. godine.

Potencijalni investitori su prema tvrdnjama Durova već procijenili Telegram na 30 milijardi dolara, ali je on istakao da još ne želi da prodaje platformu.

Popularnost kompanije sa sjedištem u Dubaiju koja ima samo oko 50 stalno zaposlenih je eksplodirala u poslednjih nekoliko godina pošto je platforma Telegram postala ključno sredstvo komunikacije za vlade i zvaničnike širom svijeta, kao i spas za građane u zonama sukoba, navodi FT.

– Ne mislim da treba da kontrolišemo način na koji se ljudi izražavaju, osim ako ne pređu crvene linije – zaključio je Durov.