Rekordna uplata – 880.000 dolara na Mejvedera

Sport

Gavin i Džo Maluf, nekadašnji vlasnici Sakramento Kingsa, uložili su 880.000 dolara na pobjedu Flojda Mejvedera protiv Konora Mekgregora

Najskuplja borba u istoriji čovječanstva na programu je 26. avgusta u Las Vegasu, kada će Amerikanac pokušati da stigne do jubilarne 50. pobjede u karijeri, u kojoj još uvijek ne zna za poraz, dok će MMA borac iz Repuplike Irske željeti da dokaže cijelom svijetu da može da pobijedi po bokserskim pravilima.

Braća su na slavlje borca čiji je nadimak ‘Novac’ uložili nevjerovatnu sumu, a potencilani dobitak jeste 1.040.000 dolara, odnosno 160.000. Ipak, oni se na ovakav potez nisu odlučili kako bi zaradili, već kako bi promovisali svoju humanitarnu organizaciju.

„Imamo ogromnu priliku da pomažemo mnogima u humanitarnim organizacijama i zato smo se odlučili za ovu opkladu. Promovišemo humanost i naše proizvode, a ujedno i uživamo u borbi“, rekao je Gavin.

Kao što je i po samoj kvoti jasno, Flojd je veliki favorit, dok s druge strane ostaje nejasno da li će braća u humanitarne svrhe uplatiti cijeli milion ili samo onaj dio profita.