Redizajnirani Golf 7

Automobil

Redizajnirani Golf ne bi trebalo da bude skuplji od aktuelnog modela.

Folksvagen je upravo predstavio redizajniranu sedmu generaciju Golfa koja bi u prodajnim salonima trebalo da se pojavi već do kraja mjeseca. Kao što se i pretpostavljalo, VW je odradio samo blago zatezanje lica svog najprodavanijeg modela koji, međutim, može da se pohvali novim tehnologijama, motorima i sistemima sistencije.

Ukratko, golf 7 sada ima drugačiji prednji branik sa većim usisnicima za vazduh, dok LED dnevna svjetla mogu da se poruče kao dodatna oprema. Umjesto ksenonskih farova dostupna su puna LED svjetla za sve verzije, dok su zadnja dio serijske opreme.

Kabina je osvježena kvalitetnijim materijalima i mekanom plastikom, a centralnim dijelom dominira ekran osjetljiv na dodir dijagonale 9,2 inča (prethodni osam inča). Poslije tiguana i pasata, i redizajnirani golf 7 je dobio digitalnu instrument tablu, tzv. cirtuelni kokpit (doplata 510 eura).

Što se motora tiče, akcenat je na novim 1,5-litarskim turbo benzinskim i dizel motorima koji predstavljaju zamjenu za 1.4 TSI, odnosno 1.6 TDI. Recimo, 1.5 TSI Evo sa 150 KS koristi sistem deaktivacije cilindara a prosječna potrošnja iznosi 4,9 litara. Očekuje se još efikasnija verzija sa 130 KS. Više snage dobio je i golf GTI – 230 KS za klasičnu GTI verziju, odnosno 245 KS sa GTI performans.