Poznate cijene za Grand Scenic

 

Paralaleno sa prodajom novog Renault Scenica u mreži bh. koncesija dostupna je i njegova produžena verzija Grand Scenic

Treća generacija Grand Scenica najkompaktnija je produžena verzija najpopularnijeg Renaultovog monovolumena. U novom konceptu standardnog Scenica stigao je zaokret u vanjskom izgledu uz nenadmašnu modularnost u enterijeru.

Jednako kao i standardni Scenic, Grand Scenic nudi identičan krug okretanja od 11,18 m, iako ima veći međuosovinski razmak za 70 mm (2.804 mm) i mjeri 228 mm više u dužinu (4.603 mm). Prtljažnik kod Grand Scenica takođe pomiče granice. Kada je ‘’aktivno’’ svih sedam sjedišta prtljažni prostor ima zapreminu od 223 litra, odnosno 596 litara u konfiguraciji sa sklopljenim trećim redom. Po uzoru na model Espace, prednja sjedišta se mogu podesiti u osam različitih položaja, a povrh svega obaranjem naslona suvozačevog sjedišta Grand Scenic može primiti predmete dugačke čak 2,85 metara. Sa dodatnih 63 litara zapremine u mudro raspoređenim pretincima, Grand Scenic je novi lider u segmentu kompaktnih MPV vozila.

Nasljeđujući luksuznu tehnologiju iz standardnog modela, Grand Scenic sa paketom inovativnih, sigurnosnih i praktičnih sistema nema konkurenciju na tržištu. Inovativni Renaultov Multi Sense sistem, prednji TFT ekran u boji, pomoć pri naglom kočenju, upozorenje prije frontalnog sudara, prepoznavanje saobraćajnih znakova i aktivno kočenje u slučaju nužde s detekcijom pješaka u gradskoj vožnji objedinjeni su pod jednim krovom kako bi vožnja bila ležerna, sigurna i hedonistička.

U duhu njegovog liderskog karaktera, novi Grand Scenic na bh. tržištu je dostupan uz četiri nivoa opreme: Zen, Intense, Edition One i Bose, a pogone ga benzinski agregati TCe 115 i TCe 130, kao i gama snažnijih dizela u rasponu od 110 do 160 KS. Osnovi model sa sedam sjedišta – Zen Energy TCe 115 košta 39.900 KM, dok jednako opremljeni dizel Zen Energy dCi 110 ima cijenu od 43.200 KM.

Više o novom Grand Scenicu možete pronaći na www.renault.ba ili u mreži ovlaštenih Renault koncesionara.