Porche predstavlja Taycan 4S od 104.000 dolara

Prošlo je oko mjesec dana otkako je Porsche predstavio svoj prvi sasvim električni automobil, Taycan, tokom sajma automobila u Frankfurtu…

Njemački brend je već sada počeo da proširuje svoju postavu, najavljujući nove varijante. Porsche je sada lansirao Taycan Turbo i Turbo S modele, kao i nešto pristupačniji Taycan 4S, što dalje indicira da će električni sportski sedan pratiti 911 nomenklaturu. Kao što možete pretpostaviti, Taycan 4S je nešto slabiji od svojih Turbo rođaka.

Nova Taycan varijanta je lansirana sa baznom cijenom od 105.150 dolara, što je za skoro 50.000 dolara jeftinije u odnosu na Taycan Turbo model. Za taj novac, dobićete manje pakovanje baterija od 79.2 kWh i 522 konjske snage koje potiču od njegovog para električnih motora, u poređenju sa 670 konjskih snaga koje nudi Turbo, odnosno 750 KS koliko ima Turbo S. Porsche ipak nije još uvek predstavio prelazni opseg baznog Taycan modela, ali očekujemo da će to biti između 355 i 370 kilometara sa jednim punjenjem.

U slučaju da želite bolji prelazni opseg, Porsche u ponudi ima nešto što se zove Performance Battery Plus na svojoj listi opcija, ali će vas to dodatno koštati 6.580 dolara. U osnovi, to je isto pakovanje baterija od 93.4 kWh koje možemo vidjeti u Taycan Turbo i Turbo S modelima, koje će znatno povećati prelazni opseg 4S modela.

Kada se radi o performansama, iz Porsche brenda kažu da Taycan S od nula do sto kilometara na čas ubrzava za 3.7 sekundi, dostižući maksimalnu brzinu od 250 kilometara na čas, bez obzira na kapacitet baterije.

Estetski gledano, 4S je skoro pa identičan Turbo modelima, ako zanemarimo suptilne promjene, kao što su manji točkovi i nešto drugačija prednja maska. Po pitanju standardne ponude, Taycan 4S dobija vazdušno vješanje, bravu koja se otvara bez ključa, start na dugme, ambijentalno osvjetljenje, prednja sjedišta sa osam podešavanja i dinamične LED farove. Porsche Taycan 4S će za poručivanje biti spreman idućeg proljeća.