Najluksuznija jahta na svijetu: Košta milijardu dolara!

Lux

Ova luksuzna jahta može primiti do 16 gostiju, dobila je i titulu najskuplje jahte na svijetu, a mnogi za nju kažu da je „enklava za milijardere“

Monako je poznat kao jedna od najluksuznijih država na svijetu, a tačno ovu misao imao je dizajner koji je svijetu predstavio tzv. Mini Monako – milijardu dolara vrijednu jahtu.

jahta 1

Britanski dizajner preselio je ulice Monaka i poznate građevine Monte Carla na luksuznu jahtu. Na jahti dugačkoj 152 metra nalaze se čak i slavni kasino u Monte Carlu, Hotel de Paris, Cafe de Paris, Loews Hotel, kao i teniski tereni i bazeni.

Plutajući Monte Carlo ima čak i pristanište za manje jahte ako vlasnik odluči pozvati društvo ili želi provesti večeru na kopnu.

Najneobičniji dio ove jahte je karting staza koja se proteže preko cijele jahte.

jahta 2

Direktor kompanije koja je dizajnirala ovu jahtu kaže kako su željeli stvoriti nešto neviđeno te su odlučili ulice Monaka preseliti na ovu luksuznu jahtu.

Ulice Monaka, kako je ova jahta dobila ime, može primiti do 16 gostiju i 70 članova posade. Gosti će biti smješteni u raskošne apartmane, a svaki apartman ima i svoju recepciju, balkon, spavaću sobu, kupatilo i primaću sobu.

Vlasnik jahte uživaće u najluksuznijoj prostoriji na jahti – ogromnom apartmanu koji se proteže na 450 metara kvadratnih sa tri sprata.

jahta 3

Jahta je zasad u fazi izgradnje, a još nema informacija o potencijalnom kupcu. Ono što je sigurno da je ‘Ulice Monaka’ najskuplja jahta na svijetu.