Otvoren Etno sajam hrane i pića

Sajam

Na Beogradskom sajmu otvoren je 11. Međunarodni etno – sajam hrane i pića na kome će se predstaviti oko 400 učesnika sa više od 2.000 prehrambenih proizvoda

Najznačajnija regionalna smotra proizvođača reprezentativnih tradicionalnih proizvoda karakterističnih za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina, uz bogat stručno-prateći program, odvijaće se do subote 26. novembra,

Sajam otvara mogućnost malim proizvođačima da pronađu svoje mjesto i dobiju priliku da se pojave i na inostranom tržištu, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

“Sajam je izlog svega onoga što je dobro, lijepo, obojeno i mirisno. Manifestacija predstavlja bogatstvo našeg naroda, koje treba da njegujemo, unapređujemo i prenosimo na buduće generacije“, rekao je Mladenović, zamjenik gradonačelnika Beograda. On je dodao da je potrebno da se manifestacija dalje unapređuje, da se pomaže malim i velikim poljoprivrednim gazdinstvima, kako bi unaprijedili svoju proizvodnju i kako bi ih u budućnosti na sajmu bilo duplo više.

Od stotinak učesnika, koliko je okupio prvi sajam Etno hrane i pića prije jedne decenije ove godine je okupio više od 400 izlagača iz zemalja u okruženju.

Proizvođači tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda na Sajmu imaju mogućnost da stupe u kontakt sa potencijalnim kupcima iz Srbije i inostranstva, pronađu investitora, unaprijede izgled pakovanja, ambalaže i plasman etno proizvoda, kao i da upoznaju tržišta sa specifičnim proizvodima.