Njujork traži 35 miliona dolara za osiguranje Trampa

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio od američkih federalnih vlasti zatražio je dodatni budžet od 35 miliona dolara za troškove osiguranja novoizabranog predsjednika SAD-a Donalda Trampa

Gradonačelnik Blasio u ponedjeljak je istakao kako je dodatni budžet potreban za osiguranje Trampa do 20. januara 2017. godine, kada bi se on trebao preseliti u Bijelu kuću. On je u pismu upućenom trenutnom američkom predsjedniku Baraku Obami napisao kako je potreban dodatni budžet za troškove osiguranja oko Tramp Tovera u blizini kojeg često dolazi do protesta.

Razlog povećanja troškova tajne službe i policijskog odjela Njujorka jeste to što Tramp sastanke nakon izbora drži u Tramp Toveru, na Manhetenu. Peta avenija u kojoj se nalaze luksuzne radnje često bude zatvorena za saobraćaj što izaziva pad prodaje, a samim tim i nezadovoljstvo trgovaca i vlasnika trgovina. S druge strane, postoje i oni koji su pronašli način da iskoriste ovu situaciju. Tako agenti za nekretnine u reklamama naglašavaju da klijenti dobijaju ”usluge tajne službe”.

Ranije je supruga Trampa, Melanija Tramp istakla kako se neće preseliti iz Njujorka u Bijelu kuću zbog školovanja 10-godišnjeg sina Barona. Samim tim će biti povećani troškovi osiguranja buduće najuticajnije američke porodice.