Za manje od dva sata prodato 17.000 ulaznica za Exit

Globalna prodaja ulaznica za Exit festival počela je danas u podne, a za manje od dva sata širom planete putem onlajn prodaje planulo je prvih 17.000 ulaznica

Ovom rekordnom prodajom ne samo da je oboren prošlogodišnji rekord, već i dostignuta prva trećina dnevnog kapaciteta, saopštili su organizatori.

Na glavni gradski trg izašla je grupa mladih sa transparentima mira i ljubavi, djeleći cvijeće zatečenim sugrađanima.

Nezaobilazan je bio i kombi „Exit Avanture“, obojen u duhu „Leta ljubavi“ iz 1967. godine, kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvijek promjenio svijet, boreći se za mir, slobodu govora, te društvenu, rasnu i polnu ravopravnost. Iz kombija su se mogle čuti Lenonova „Give Peace a Chance“ ili Dilanova „Times They Are A Changing“ dok se povorka mladih kretala prema „Pariskom magazinu“, gde se već od ranih jutarnjih časova okupio veliki broj fanova u redu za prve „Exit“ ulaznice, koji se prostirao skroz do glavnog ulaza u taj tržni centar.

Njima su mladi glumci i pjevači novosadske Akademije umjetnosti izveli scenu iz filma „Kosa“ i otpjevali uz ples numere „Aquarius“ i „I Got Life“, nakon čega je uslijedila žurka uz miks stare i nove muzike.

Najbrži fanovi, koji su čekali u redu već od osam časova, dobili su na poklon prve „Exit Summer of Love 2017“ majice, cegere, bedževe, postere i „Exit“ magične kartice, a ostvarili su i pravo na poklon cijenu ulaznice za festival sa uštedom od čak 65 posto.

Najpovoljnije ulaznice po poklon cijeni od 5.990 dinara već su rasprodate i trenutno se u prodaji nalazi ograničen broj ulaznica po novoj promotivnoj cijeni od 6.490 dinara, sa 60 posto popusta u odnosu na finalnu cijenu.

Prvi potvrđeni izvođači biće objavljeni uskoro, a ljubitelji festivala mogu da očekuju neke od najaktuelnijih izvođača svjetske muzičke scene u kombinaciji sa proverenim imenima, i to iz najrazličitijih muzičkih žanrova po čemu je „Exit“ poznat na svjetskoj festivalskoj sceni.

„Exit“ festival biće održan od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i biće u znaku proslave 50 godina od čuvenog „Leta ljubavi 1967“.