Bijonse predvodi Gremije sa devet nominacija

Američka pop zvijezda Bijonse predvodi u nominacijama za Gremi nagrade za 2017. godinu, sa devet nominacija uključujući za album i pjesmu godine

Pjevačica, koja već ima osvojenih 20 Gremi nagrada, prva je umjetnica koja je u istoj godini nominovana u pop, rok i RnB kategorijama.

Iza Bijonse su Drejk, Rijana i Kanje Vest, sa po osam nominacija, dok je britanska pjevačica Adel sa pet nominacija, nominovana za album, ploču i pjesmu godine, najbolji pop vokalni album („25“), i pop solo nastup (Hello).

Za album godine Bijonsini i Adelini albumi „Lemonade“ i „25“ takmičiće se sa Drejkovim hitom „Views“, albumom Džastina Bibera „Purpose“ i iznenađenjem u nominacijama, trećim albumom kantri pjevača Sterdžila Simpsona „A Sailor’s Guide to Earth“.

Bijonsinih devet nominacija uključuju najbolju rok izvedbu (Don’t Hurt Yourself sa Džekom Vajtom), pop solo nastup (Hold Up), rep nastup (Freedom sa Kendrik Lamarom) i urbani savremeni album (Lemonade). Sa 62 nominacije Bijonsi je ženski izvođač sa najviše nominacija u istoriji Gremija.

Dejvid Boui koji je umro od raka u januaru ove godine, dobio je četiri nominacije za svoj posljednji album „Blackstar“ za najbolji rok nastup, rok pjesmu, album alternativne muzike i najbolji tehnički izveden album.

Gremi nagrade biće uručene Los Anđelesu 12. februara 2017. godine