Bogatstvo Džordž Majkla nasljeđuju djeca kojima je bio kum

Imetak prerano preminulog britanskog pjevača procijenjen je na 120 miliona eura

Nakon što je Džordž Majkl 25. decembra iznenada preminuo od bolesti srca u 53. godini, britanski mediji spekulišu ko će naslijediti njegovo bogatstvo. Kako je objavio Dejli mejl, očekuje se da će najveći dio imetka slavnog Britanca, koje se procijenjuje na 120 miliona eura, otići djeci njegovih prijatelja, kojima je Majkl bio kum.

Pjevač je bio kum Romanu i Harli Mun Kemp, djeci Martina Kempa, basiste grupe Spandau Ballet. Očekuje se da će dio novca naslijediti i Blubel, ćerka nekadašnje Spajsice, Džeri Halovel. Pretpostavlja se da će u testamentu kao nasljednici biti imenovani i Majklove starije sestre Melani i Jioda, njegov partner Fadi Favaz, kao i dvoje djece njegovog rođaka Androsa, kojima je takođe bio kum.

Majkl je posjedovao najmanje četiri imanja: kuću u Oksfordširu, gdje je umro, vilu u Londonu i raskošne kuće u Njujorku i Sidneju.

Dok svijet žali za preranim Majklovim odlaskom, njegov menadžer insistira da nema govora o sumnjivoj smrti. Policija smrt Džordž Majkla tretira kao “neobjašnjivu, ali ne i sumnjivu”, prenio je Rojters.

Inače, Džordž Majkl je dugo bio saradnik i finansijer brojnih humanitarnih organizacija, koje bi isto mogle da dobiju dio njegovog bogatstva. On je donirao milione dolara humanitarnim organizacijama koje pomažu djeci i oboljelima od raka i side. Takođe, bio je jedan od producenata originalnog Bend ejd singla 1984. zahvaljujući kom je prikupljeno više od 20 miliona dolara za gladne Etiopljane. Osnovao je i organizaciju koja se bori za prava djece sa hendikepom i davao im bespovratna sredstva.

Džordž Majkl je bio grčkog porijekla i pravo ime mu je Jorgos Kirijakos Panajotu, a rođen je 25. juna 1963. u Londonu. Karijeru je počeo u grupi Vem, nastavio kao solo pjevač i bio vrlo uspješan. Tokom karijere od skoro četiri decenije, koju je obilježilo mnogo skandala, prodao je više od 100 miliona albuma. (R.S.)