Egzit zvanično najbolji evropski festival!

Muzika

U konkurenciji 350 festivala koji se održavaju u više od 35 zemalja Egzit je, na dodjeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji, proglašen za najbolji festival Evrope

Novosadski festival trijumfovao je u glavnoj kategoriji u konkurenciji sa vrtoglavih 350 festivala iz više od 35 zemalja, uz više od milion glasova publike i mišljenje stručnog žirija sastavljenog od najeminentnijih ljudi svjetske muzičke industrije, navodi se u saopštenju festivala.

Egzitovi festivali bili su u finalu u čak šest kategorija, a sam Egzit u rekordne tri kategorije, uključujući i osvojenu glavnu nagradu za najbolji veliki evropski festival, te najboljeg festivalskog organizatora u Evropi i nagradu Take a Stand za društveni aktivizam.

Egzit je u konkurenciji za glavnu nagradu bio sa drugim evropskim festivalskim gigantima, kao što su Tumoroulend, Siget, Loulends, Vaken open er i mnogi drugi.

Ovo je druga šampionska titula koju je Egzit osvojio na Evropskim festivalskim nagradama još od njihovog ustanovljenja 2010. godine, a svake godine je u najužem izboru za najbolji evropski festival.

Egzit je prethodno osvojio nagradu za najbolji veliki evropski festival za 2013. godinu, dok je 2007. godine izglasan za najbolji evropski festival van Velike Britanije od strane Britanskih festivalskih nagrada.

Sinoć je trijumfovao i miljenik publike prošlogodišnjeg Egzita Rag’n’Boun Men koji je proglašen za najbolju novu zvijezdu u Evropi.

Pobjednike bira publika iz cijele Evrope, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, a lista dobitnika nalazi se na zvaničnom sajtu.