IK Banka mijenja naziv u ASA Banka

Banke

IK Banka u novu godinu ulazi kao ASA Banka. Novi naziv rezultat je promjene vlasničke strukture i nastavak sveobuhvatnog procesa stvaranja jake domaće banke u vlasništvu vodećeg poslovnog sistema ASA Prevent grupacije.

Nakon što je u avgustu ove godine završen proces pripajanja Moja Banka IK Banci, Skupština Investiciono-komercijalne banke DD Zenica 21. novembra 2016. godine donijela je odluku o promjeni naziva i sjedišta Banke, što je potvrđeno i Upisom u registar Opštinskog suda u Sarajevu.

– ASA Banka dioničko društvo Sarajevo novi je naziv kojim šaljemo poruku pripadnosti jakom poslovnom sistemu, a istovremeno pokazujemo opredijeljenost za podršku razvoju privrede i kompletnog bh. društva – izjavio je Samir Mustafić, direktor ASA Banke i dodao je kako će ASA Banka u narednom periodu raditi na kreiranju inovativnih proizvoda kojima želi pružiti kvalitetnu uslugu klijentima i vratiti povjerenje u domaći bankarski sektor.

U 2017. ASA Banka pokreće proces rebrendinga kojim će jačati korporativni identitet i biti prepoznatljiva na tržištu. Sa ciljem da nastavi pozitivan rast, Banka će ostati stabilan i pouzdan partner svim klijentima, sa još snažnijim naglaskom na kvaliteti usluge i sigurnosti.

– ASA Banka će pokazati da je spoj 60 godina bankarske tradicije i snage modernog poslovanja naša dobitna kombinacija ka cilju da budemo najveća domaća banka – zaključio je direktor Mustafić.