Philip Morris širi proizvodnju duvanskih proizvoda bez štetnog dima

Globalna duvanska kompanija Philip Morris International radikalno je promijenila viziju poslovanja i kao cilj postavila budućnost bez duvanskog dima

Kompanija počela da proizvodi duvanske proizvode koji su alternativa klasičnim cigaretama.

Direktor korporativnih poslova za jugoistočnu Evropu u PMI Ivan Miletić rekao je da će 2025. godine na svijetu biti 1,1 milijarda pušača, što ukazuje da bi ovom izazovu možda trebalo pristupiti i iz drugog ugla – ponuditi punoljetnim pušačima alternativu koja je potencijalno manje štetna od cigareta.

– Poslije 10 godina istraživanja, 400 vrhunskih naučnika u okviru kompanije je osmislilo nove proizvode koji su potencijalno manje štetni od cigareta, a bazirani su na principu nesagorijevajućeg duvana – rekao je Miletić.

On je istakao da je PMI na istraživanje alternativnih duvanskih proizvoda potrošio tri milijarde dolara.

Vodeći od četiri vrste potencijalno manje štetih proizvoda, koje je razvio PMI, ajkos (IQOS) funkcioniše tako što se patroni pravog duvana, uz pomoć tog uređaja zagrijavaju, ali ne sagorijevaju što omogućava pušačima istu količinu nikotina, ali bez dima i pepela.

Philip Morris International Inc sa proizvodima koji se prodaju u više od 180 zemalja izvan Sjedinjenih Američkih Država, osnovana je 1900. godine. Najpoznatiji i najprodavaniji proizvod kompanije je Marlboro.