Novi Ducati Diavel diesel

Ducati brend je među prvima kad je riječ o kvalitetnim i popularnim motorima . Iako u svom nazivu ima Diesel, ovaj motor još uvijek koristi benzin

Poznata kompanija odlučila je da redizajnira i poboljša Diavel model koji je bio nevjerovatno popularan u proteklih nekoliko godina. Ovoga puta, Ducati sarađuje sa Diesel brendom koji se potrudio da unese i novine u izgledu novog dvotočkaša.

Ovo mehaničko čudo pokreće fabrički Testastretta 11° DS motor koji razvija 162 konske snage. Izgled motora je prilično robusan i poručuje da je ovo vozilo koje je snažno i koje samo prave motordžije mogu voziti. Rezervoar je masivan i težak, a ram je debeo i vidljiv i pokazuje da je motor izdržljiv i čvrst. Diesel je igrao posebnu ulogu u kreaciji kožnog sjedišta koje izgleda prilično udobno.

Diesel je takođe uz novi model pripremio i posebnu odjeću za motordžije, pa će svi oni koji kupe novi Diavel motor dobiti i Diesel kožnu jaknu, pantalone za motor i dvije majice.

Ovaj motor predstavljen je za vrijeme nedjelje mode u Milanu i zvanično će se naći u prodaji u aprilu ove godine. Diavel Diesel motor će biti ograničeno izdanje sa samo 666 kopija. Iako informacije o cijeni nisu poznate, pretpostavlja se da ovo ograničeno izdanje neće biti ni malo jeftino.