Francuski Essence Motorcycles od 55.000 eura

Essence Motorcycles planira izraditi seriju od samo deset primjeraka i to po cijeni od 55.000 eura

Električni motocikl Essence Motorcyclesa vješto je iskoristio dizajnerske mogućnosti koje pruža pogon na struju. Zahvaljujući strogim propisima, izduvne cijevi današnjih konvencionalnih motocikala, i sve što ide oko njih, izgledaju kao da na motociklu imate slijepog putnika neke neidentifikovane vrste i porijekla. Njihov ih motocikl nema.

Ime mu je e-raw i vrlo je skup i lijep motocikl. Sve se vrti oko osnove od čeličnih cijevi koje čine okvir. Na njega je pričvršćena velika baterija kojom upravlja sistem kompanije Elektromotus i daje domet od 185 km, a zahvaljujući brzom punjaču, spremna je za vožnju nakon 30 minuta, i to je sasvim prihvatljivo.

Motor je Pymco, snage 109 KS i postiže brzinu od 155 km/h, uz ubrzanje od 3,5 sekundi. S gornje strane okvira, tamo gdje bi trebali biti rezervoar goriva i sjedalo, stoji samo skulptura od drva. Zapravo, sve je to sjedalo, nastalo postupkom laminiranja sličnim onome koji se primjenjuje kod izrade dasaka za surfanje. Svojim izgledom slijedi uobičajeni izgled motocikla, kao da je rezervoar goriva još uvijek tu. Još je jedna neobičnost instrumenta ploča – pametni telefon. S desne strane upravljača tamo gdje bi se trebala nalaziti ručica prednje kočnice, nalazi se ručica prednje kočnice.  (Autoportal.hr)