Norwegian Air uvodi redovne jeftine letove ka SAD

Skandinavska niskotarifna aviokompanija najavila je 10 novih stalnih linija prema Sjedinjenim Američkim Državama po cijeni karte u jednom smijeru nižoj od 95 eura

Loukoster Norwegian Air saopštila je da će od ljeta saobraćati na relacijama od Velike Britanije i Irske do tri destinacije na istočnoj obali SAD, odnosno do Njujorka, Bostona i regije Nove Engleske.

Treća po veličini evropska niskotarifna aviokompanija koristi američke aerodrome sa nižim tarifama, koje omogućavaju znatno jeftinije karte na transatlantskim letovima. Cijena karte neće prelaziti 100 dolara, odnosno 95 eura, s tim što u taj iznos nisu uključeni čekiranje prtljaga, obroci i odabir sjedišta.

Prema pisanju Irish Timesa, više od 100 američkih legislatora se obratilo predsjedniku Donaldu Trampu prošlog mjeseca, zahtijevajući da blokira letove iz Korka i Šenona ka Bostonu. Oni su mišljenja da je američki međunarodni aviosaobraćaj ugrožen, te traže od Trampa da opozove dozvole dok kompanija ne promijeni svoj poslovni model.

Za 24 sata od najave novih niskotarifnih letova rezervisano je više od 1.500 karata, saopšteno sa aerodroma Kork.