Đoković ne brani trofej u Majamiju

Zbog povrede lakta, Đoković koji je vlasnik šest titula u Majamiju, koliko ima još samo Andre Agasi, zvanično je odustao od turnira gdje brani 1000 bodova

Novak Đoković je i zvanično odustao od predstojećeg Mastersa 1000 u Majamiju, turnira koji je osvajao u prethodne tri godine, ukupno šest puta. Organizator turnira na Floridi je objavio da srpski as ne može da brani trofej jer je “bio prisiljen da se povuče zbog povrede lakta“.

Ovim povodom i Đoković se oglasio putem Tvitera: „Izvinjavam se mojim fanovima i svima koji su kupili ulaznice da gledaju kako igram na Majami openu. Nažalost, povrijeđen sam i ne mogu da se takmičim“.

U Majamiju neće igrati ni prvi teniser svijeta Endi Marej, koji je takođe otkazao zbog povrede lakta

Đoković je naveo da se povreda lakta koju vuče već mjesecima prošle nedjelje pogoršala do te mjere da ga je doktor savjetovao da napravi pauzu.

– Učiniću sve što je u mojoj moći da se što prije oporavim ali, nažalost, neću moći da se borim za odbranu titule u Majamiju.

Nole je dodao da ponekad najbolnije poraze u sportu zada baš tijelo, a ne protivnik.

– Uvijek sam se trudio da brinem o svom tijelu i kroz karijeru me stvarno nisu pratile velike povrede i problemi. Ali, izgleda da sada moje tijelo pokazuje posljedice svih ovih godina ludog tempa i fizičkih napora koje sam imao. Jako sam zahvalan za svu podršku koju dobijam od vas. Hvala što ste uz mene – poručio je iz Evrope gdje će nastaviti s detaljnim ispitivanjima stepena ozbiljnosti povrede.

Na ovom Mastersu serije 1000 neće igrati ni prvi teniser svijeta Endi Marej, koji je takođe otkazao zbog povrede lakta.