Antonio Alvarez: Učinićemo sve da spasimo Agrokor

Antonio Alvarez, glavni direktor za restrukturiranje u Evropi u konsultantskoj kući Alvarez&Marsal, smatra da je situacija u Agrokoru dosta zahtjevna, da je bitno vrijeme i da nema garancije da će se uspjeti

Obraćajući se javnosti iz Agrokorovog poslovnog tornja, zajedno sa svojim širim timom koji će biti zadužen za strateško restrukturiranje koncerna, rekao je da je bitno vrijeme kako bi doveo kompaniju do stabilnosti jer je situacija vrlo teška i ozbiljna.

– Suočio sam se u karijeri s mnogim komplikovanim situacijama, ali nikad nije bilo ovako teško. Sastaćemo sa svim dobavljačima, ali vrijeme ne igra za nas. Nema garancije da ćemo uspjeti, ali u ovome neću biti sam, imam tim koji sam odabrao. Pred nama je puno posla. Komuniciraćemo sa svim kreditorima i kompanijama i očekujemo napredak u cijelom procesu. Želimo stvoriti otvoren odnos u kojem ćemo biti nezavisni.

Alvarez je predstavio i tim svojih saradnika u kojem je i jedna osoba porijeklom iz Hrvatske.

– Nezavisni smo i nismo ni na čijoj strani. Želimo samo doći do rješenja – poručio je Alvarez te dodao kako će učiniti sve da sačuvaju radna mjesta, ali da je ipak rano za procjenu hoće li doći do otpuštanja u Agrokorovim kompanijama.

– Moj prvi korak je stvoriti stabilnost. Agrokor ima moju potpunu predanost. Nadam se da niko neće napustiti Agrokor, da ljudi shvataju koliko je ova kompanija važna za zemlju.