Colliers sklopio partnerstvo sa West Properties u Srbiji

Region

Vodeća globalna kompanija za pružanje profesionalnih usluga u sektoru nekretnina i upravljanje investicijama Colliers objavila je danas da je sklopila partnerski ugovor u regionu Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA) sa vodećom kompanijom u Srbiji za usluge u sektoru nekretnina – West Properties.

Ovim partnerstvom Colliers, koji već posluje u susjednim zemljama, proširiće poslovanje u Jugoistočnoj Evropi.

U saopštenju se navodi da će West Properties od danas rebrendirati svoje poslovanje i početi da nastupa na tržištu kao Colliers i biće jedina kompanija koja ima legalno pravo da koristi ime Colliers firme na tržištu Srbije.

Kako je navedeno, kompanija West Properties, sa sjedištem u Beogradu, ima 20 godina iskustva u poslovanju sa domaćim i međunarodnim klijentima na srpskom tržištu nekretnina. Kompaniju su osnovali i vode generalni direktor (CEO) Vladimir Vukićević i izvršni direktor Vladimir Popović. West Properties nudi svojim klijentima kompletan spektar usluga u sektoru nekretnina, uključujući brokerske usluge za investitore i zakupce, savjetodavne usluge za tržišta kapitala, usluge projektnog finansiranja, upravljanja imovinom, procjenom vrijednosti i upravljanja projektima.

“Ovo partnerstvo donosi još jedno ključno evropsko tržište u Colliers-ov EMEA region. Svjedoci smo velike potražnje i zakupaca i investitora u Srbiji zbog pozitivnog rasta BDP-a i dostupnosti povoljnih fondova. Ovu veliku potražnju najbolje ilustruje podatak da je broj prometovanih nekretnina u glavnom gradu Srbije, Beogradu, prošle godine porastao 25 odsto, dok je vrijednost imovine na tržištu iznosila 6,1 milijardu eura, što je 50 odsto više nego u 2020”, kaže generalni direktor EMEA sektora u Colliers-u Davoud Amel-Azizpour.

On je uvjeren da će poslovanje u Srbiji obilježiti “dugoročni rast i saradnja sa kolegama i klijentima u Jugoistočnoj Evropi i širom EMEA regiona”.

Vukićević je rekao da je tim kompanije West Properties uzbuđen što postaje dio Colliers-a, vodećeg svjetskog brenda u poslovanju na tržištu nekretnina.

“Kroz globalnu platformu kompanije, unapredićemo usluge koje nudimo domaćim i međunarodnim klijentima – investitorima, developerima i zakupcima. Radujemo se što ćemo integrisati i iskoristiti Colliers-ov domet, uspostavljenu infrastrukturu i liderstvo u industriji, kako bismo podstakli naš rast, udio na tržištu i mogućnosti pružanja usluga klijentima”, kaže Vukićević.

Amel-Azizpour ističe da West Propertis ima veoma uglednu reputaciju, koja će sa platformom Colliers-a iza sebe, a pod vođstvom Popovića i Vukićevića, biti još uglednija i uspješnija.

“Radujemo se partnerstvu sa WP timom i mogućnosti da pružimo podršku i njima i našim klijentima, kako bismo maksimalno iskoristili real estate potencijale”, dodaje Amel-Azizpour.