YouTube ukinuo oglase na malim kanalima

Proteklih dana pisalo se o tome kako je YouTube stvorio paniku, jer su korisnici uočili da su algoritmi za smještanje reklama uz video zapise u nekim slučajevima reklame prikazivali uz neprikladne sadržaje

Iz Googla su odmah najavili nekoliko promjena u politici oglašavanja, a još jednu novost odlučili su da uvedu naknadno. Od sada vlasnici „malih“ kanala na YouTubeu više neće moći da zarađuju od njih, niti će korisnici koji posjećuju takve kanale na njima vidjeti reklame. Donja granica da bi se reklame uopšte mogle prikazivati uz video s nekog kanala iznosi – ukupno 10.000 pregleda videa na kanalu. Tek nakon što prikupe 10.000 otvaranja svojih videa njihovi autori će moći da dođu u obzir za plasiranje reklama i dijeljenje zarade.

Za nove autore sadržaja na snazi će biti i novi proces revizije, tj. kada neko i prikupi spomenutih 10.000 pregleda njegov kanal će prvo morati da prođe evaluaciju kako bi YouTube bio siguran da je u skladu sa svim njihovim pravilima, objavili su na svom blogu.