Otkriven izgled Citroena C5 Aircross

 

Mjesec dana nakon što su se pojavile prve skice, procurile su i fotografije koje u potpunosti otkrivaju izgled Citroena C5 Aircross

Automobil će debitovati u Šangaju, ali već sada možemo vidjeti kako izgleda zahvaljujući fotografijama koje su objavljene na francuskom forumu. Ono što je primijetno na prvi pogled je da je produkcioni model ostao vjeran konceptu Aircross. Vidljivo je da je zaštita karoserije premještena na donji dio vrata, a kratko prednje vješanje i veći razmak od tla daju automobilu offroad izgled, ali u suštini se može nazvati većim i višim bratom modela C3.

Fotografije unutrašnjosti otkrivaju da se radi o luksuznom automobilu. U unutrašnjosti dominiraju smeđa koža i lakirane crne komponente na centralnoj konzoli. Futuristični mjenjač je dokaz da će automobil biti dostupan s automatskim mjenjačem, dok rotirajući kontroler daje do znanja da postoji nekoliko različitih modova vožnje u zavisnosti od površine kojom se automobil kreće, baš kao što je slučaj s najmodernijim Peugeotovim SUV-ovima.

Još uvijek nije poznato da li će C5 Aircross biti ponuđen s pogonom na sva četiri točka, ali Autocar piše da će ga dobiti najbolje opremljene verzije.

Tehničke informacije zasad nisu dostupne, ali se očekuju sljedeće sedmice. Nakon što debituje u Šangaju, počeće proizvodnja krajem godine, a u prodaji će se C5 Aircross naći u januaru 2018. godine.