Novi Ford KA+ stigao u Bosnu i Hercegovinu

 

Potpuno novi Ford KA+ stigao je na bh tržište, a u ponudi ove marke je novi kompaktni automobil koji nudi dosta prostora, ekonomičnu potrošnju goriva i zabavu tokom vožnje po veoma pristupačnoj cijeni

Uz najprodavaniji model Fieste, KA+ nudi atraktivnu novu alternativu za evropske kupce koji žele prostran, dobro opremljen i kvalitetan mali automobil.

Ford KA+ s pet vrata baziran je na Fordovoj globalnoj platformi malih automobila i nudi dosta prostora za pet osoba na ukupnu dužinu manju od 4 metra. Zapremina prtljažnika iznosi 270 litara i može se dodatno povećati spuštanjem zadnjih sjedišta.

KA+ je nešto kraći od Fieste, ali za 29 milimetara viši. Na zadnja sjedišta mogu se smjestiti tri putnika zahvaljujući velikodušnoj širini karoserije. Takođe, visoka linija krova omogućava i dovoljno mjesta za visoke putnike, čak i na zadnjim sjedištima.

Ford KA+ u ponudi ima atmosferski četverocilindarski 1.2 litarski Ti-VCT benzinski motor koji je dostupan u verzijama od 70 KS i 85 KS. U obje verzije obećava nisku potrošnju koja se kreće do 5 l/100 km u kombinovanoj vožnji.

U Bosni i Hercegovini, početna cijena potpuno novog Ford KA+ je 28.500 KM u ovlaštenim Fordovim salonima u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli, Bijeljini i Mostaru.