Najrjeđi Rolex na aukciji

Jedan specijalni, unikatni i ekstremno rijetki model Rolexa biće prodat na aukciji idućeg mjeseca

Poznat pod nazivom Bao Dai, ovaj časovnik je prodat posljednjem imperatoru Nguyen dinastije u Vijetnamu 1954. godine. Referenca časovnika je 6062, a on je ujedno najskuplji i najrjeđi časovnik koji je ovaj brend prodao u to vrijeme. Njegovo zlatno kućište i crni brojčanik su najrjeđa kombinacija 6062 modela.

Postojala su samo tri modela sa ovim specifikacijama. Model koji se sada prodaje je jedini koji je imao dekorativne dijamante na markerima, što ga čini sasvim unikatnim.

Ovaj Rolex Nguyen porodica prodala je za 235.000 dolara 2002.godine, što znači da je on promijenio samo dva vlasnika. Iako cijena djeluje pomalo nisko u odnosu na današnje standarde, to je bio najskuplji Rolex časovnik tog vremena, a današnji stručnjaci smatraju da on može ponovo ponijeti tu titulu.

Aukcionari procjenjuju da će njegova cijena dostići 1.5 miliona dolara, dok kolekcionari smatraju da će ona biti mnogo viša. Trenutni rekorder je Rolex split-seconds chronograph 4113, koji je prošle godine prodat po cijeni od 2.5 miliona dolara. (Luxlife)