Huawei Watch 2 stiže u februaru sa mobilnim povezivanjem

Huawei bi na svojoj konferenciji za štampu koju će održati 26. februara u Barseloni mogao da predstavi još neke interesantne proizvode a ne samo Huawei P10 telefon

Moguće je da bi istog dana mogao da bude predstavljen i novi pametni sat kompanije, Huawei Watch 2 i to tačno dvije godine poslije originala, koji je prvi put predstavljen svijetu 1. marta 2015. godine.

Prema novim glasinama, druga generacija Huawei pametnog sata će imati sportskiji izgled nego prva, iako još uvijek nije sasvim jasno šta to znači. Huawei Watch je bio jedan od najljepših uređaja sa Android Wear platformom, sa klasičnim dizajnom koji nije ličio mnogo na smart uređaj već na klasični sat, pa se nadamo da njegov nasljednik neće odustati od te prakse.

Jedini detalj koji u ovom trenutku znamo o Huawei Watch 2 pametnom satu je da će imati mobilno povezivanje, uključujući i mogućnost obavljanja poziva. U ponudi će biti dva modela, jedan sa takvom funkcijom i drugi bez. Huawei Watch 2 će sadržati eSIM kako bi donio podršku za mobilno povezivanje.