Greubel Forsey predstavlja najnoviji model ograničenog izdanja

Kada se radi o mehaničkom čaosvničarstvu, ono svakako ne može biti mnogo preciznije od Double Tourbillon 30 Technique koju izvodi Greubel Forsey brend. Model, koji je dobio prvu nagradu za časovničarske performanse tokom International Chronometry Competition takmičenja 2011.godine, održavao je performanse između 0.3 i 0.8 sekundi tokom takmičenja, što je 10 puta bolje od COSC sertifikacije, kako tvrdi Stiven Forsej, suosnivač ove butik časovničarske kompanije.

“Jako smo ponosni na ovo dostignuće i činjenicu da Double Tourbillon 30 Technique i dalje ostaje čvrst stub u našoj kolekciji, koja sada sadrži 25 jedinstvenih kalibara”. Njihov najnoviji model sa ovom tehnikom sada je predstavljen u verziji sa kućištem prečnika 48.4 mm, kreiranom od bloka plave keramike.

“Odabrali smo keramiku dijelom zbog njene robusnosti, jer je na taj način kućište ekstremno otvorno na ogrebotine i koroziju. Potom smo odlučili da dodatno pojačamo njegove boje i teksture, nanoseći veoma interesantne finiše. Tamno plavo keramičko kućište je zavidno tehničko dostignuće, koje zaista odgovara ovom slavnom mehanizmu”, kaže Forsej.

Sa svojim ograničenim izdanjem od samo jedanaest komada, pri čemu svaki košta 695.000 dolara, ovaj model ima slavni otvoreni dizajn, gde se trodimenzionalna arhitektura pojavljuje kao šlag na torti, naglašavajući njegov ručno navijajući mehanizam.

“Redizajnirali smo mehanizam kako bismo uspjeli da inkorporiramo delikatne safirne elemente, koje ga pokazuju u do sada neviđenom svjetlu”, objašnjava Forsej. Pored turbijonskog kaveza sa uglom od trideset stepeni koji se rotira unutar drugog kaveza, ovaj model ima 421 komponentu, uključujući sintetičke safirne mostove. On dolazi sa gumenim kaišem, koji posjeduje titanijumsku kopču dekorisanu logoom brenda.