Singer Reimagined lansira novi časovnik

Singer Reimagined, sestrinska kompanija Singer Vehicle Design, slavnog kalifornijskog brenda koji modifikuje 964 seriju Porsche 911 modela, debitovao je prije dvije godine sa Track 1 – časovnikom sa retro kućištem i genijalnim, modernim mehanizmom.

Brend je od tada predstavio nekoliko ograničenih edicija za ključne gradove, uključujući Ženevu i Hong Kong. Sada, kako bi se predstavili na Dubai Watch Week događaju, oni lansiraju Track 1 Emirates Edition, pametno obojenu iteraciju sa konstrastnim teksturama brojčanika za intuitivnije čitanje. Mereći 43 mm u prečniku i 15 mm u visini, ovaj model ima aluminijumsko kućište obloženo keramikom, koje je kreirano izlaganjem aluminijuma procesu oksidacije elektro-plazmom, koji kreira tanak sloj keramike na njegovoj površini.

Kućište je na taj način dobilo čvrstu površinu otpornu na ogrebotine, dok je istovremeno ostalo lagano. Na isti način, baza, dugmad, korona i poleđina kućišta su kreirani od titanijuma koji je obložen cirkonijum nitridom, čvrstom keramikom koja je blijedo zlatne boje. Brojčanik sadrži crne, koncentrične diskove sata i minuta na svojoj periferiji, sa maslinasto zelenim centrom i pozlaćenom tahimetarskom skalom, dok su kazaljke narandžaste.

Osim toga, časovnik je mehanički identičan standardnim verzijama. Opremljen je jednim od najrevolucionarnijih hronografskih mehanizama skorijeg doba – AgenGraphe, koji je razvijen od strane Agenhora, slavnog specijaliste za komplikacije iz Ženeve, koji predvodi Žan-Mark Vidreht. Sa pet patenta za konstrukciju, AgenGraphe je pametno konstruisan automatski mehanizam, sa rotorom koji je skriven iza brojčanika.

Regularni hronograf bi mogao da posjeduje svoj mehanizam iznad pogonskog sklopa, ali AgenGraphe ima duple opruge i interesantne elemente. Ograničen na samo 25 jedinica za čitav svijet, ovaj časovnik će vas koštati 50.470 dolara.