Montblanc lansira časovnik specijalnog izdanja

Montblanc Heritage kolekcija vintage satova, dobila je sasvim novi model koji je zaista poseban. Posljednji časovnik koji se pridružio njihovoj postavci je Heritage Small Seconds Limited Edition 38, koji posjeduje sve kvalitete koji nas navode da budemo uvjereni da će on u jednom trenutku svog postojanja postati pravi kolekcionarski primjerak. Ovaj zaista posebni časovnik je omaž istoriji Minerve, sa svojim istorijskim Minerva mehanizmom, ručno navijajućim MB M62.00. Montblanc je skoro otkrio skrivenu kutiju originalnih Minerva MB M62.00 kalibara iz 2003.godine.

Časovničar je pronašao samo 38 mehanizama skrivenih u arhivi njihovog proizvodnog pogona u Viljeretu. Istorijski mehanizam inspirisan je Pythagore kalibrom iz 1948.godine i njegovim zaista prepoznatljivim geometrijskim oblikom. On je 2003.godine reinterpretiran, sa klasičnijim oblicima i vrhunskim završnim detaljima.

Mehanizam ima veliku balansnu oprugu, koja kuca niskom tradicionalnom frekvencijom od 18.000 vph, sa rezervom energije od 50 sati, u veoma kompaktnom dizajnu. Ono što ovaj model čini još posebnijim, jeste činenica da ikonična Minerva strijela može biti viđena kao gravura na glavnom dijelu modela. Mehanizam se nalazi u perfektno dimenzioniranom kućištu od nerđajućeg čelika, sa prečnikom od 39 mm.

Časovnik ima dvotonski brojčanik boje lososa, a uparen je sa sivim Sfumato kožnim kaišem. Po prvi put, model ograničenog izdanja nosi ime Minerva na brojčaniku, u formi tajnog potpisa, što će se dogoditi samo sada. Model je dostupan u samo 38 ograničenih izdanja.