Savršeni omaž Antoanu de Sen-Egziperiju

Čuveni brend je odao poštu autoru i pilotu, Antoanu de Sen-Egziperiju svojom najnovijom kreacijom ograničenog izdanja. Autor i pionir avijacije, Antoan de Sen-Egziperi, nestao je tokom izviđačke misije iznad okupirane Francuske 1944.godine, ali švajcarski brend, IWC Schaffhausen nastavlja da oživljava njegov duh, kako bi promovisali ograničenu seriju pilotskih časovnika.

Svojom najnovijom ponudom, Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition “80 Years Flight to New York”, IWC odaje poštu osamdesetoj godišnjici istorijskog transatlantskog leta Sen-Egziperija u Latecoere 512 “Lieutenant de Vaisseau Paris”.

“Antoan de Sen-Egziperi je ikona za IWC Schaffhausen brend, zbog njegove fascinacije vremenom i njegovih dostignuća, koji su duboko ukorjenjeni u mehaničkoj funkcionalnosti, umjetnosti i dizajnu, što je u savršenom skladu sa našim vrijednostima, koje koristimo kada kreiramo časovnike visokog kvaliteta”, izjavio je Kristof Grejndžer-Her, CEO IWC brenda. “Kao pilot i putnik u Latecoere 512 ‘Lieutenant de Vaisseau Paris’ u julu 1939.godine, on je bio opčinjen sposobnostima aviona, odnosno prelaskom sjevernog Atlantika za samo 28 sati i 27 minuta. IWC Schaffhausen proslavlja uzbudljive događaje u kojima je francuski avijator učestvovao, istovremeno slaveći i Njujork, gde je nastalo njegovo najčuvenije literarno djelo – Mali Princ”.

Glavna komplikacija ovog hronografa ograničenog izdanja jeste funkcija vremenske zone, koju pokreće automatski 89769 mehanizam koji je djelo IWC brenda. Kako bi podesio vrijeme, nosilac sata jednostavno pritiska i poravnjava braon keramičku bazu, tako da se ona poklopi sa jednim od 24 grada. Braon nijansa brojčanika i kaiša dobijena je od pilotskih odijela ere Sen-Egziperija. U međuvremenu, poleđina kućišta sadrži gravuru Latecoere 521 modela.

Kako bi avijator i njegovo transatlantsko putovanje dobili kontekst, IWC je kreirao fotografsku retrospektivu koja će biti izložena u njujorškom butiku brenda. Upotrebom slika, brend nam priča priču o Sen-Egziperijevom putovanju, kao i vremenu koje je on proveo u Njujorku.

Sa cijenom od 13.100 dolara, ovaj časovnik je ograničen na samo osamdeset komada. Cjelokupna zarada od prodaje prvog modela – 1 od 80, biće usmjerena Antoan de Sen-Egziperi fondaciji.