Adele je najbogatija britanska pjevačica, prosle godine zaradila 50 mil $

Adele Laurie Blue Adkins je najbogatija pjevačica u Velikoj Britaniji prema listi The Sunday Timesa. Ona je samo prošle godine zaradila skoro 50 miliona eura

Njeno ukupno bogatstvo, zahvaljujući svjetskoj turneji, poraslo je s 85 na 125 miliona funti. Međutim, i pored ovakvog uspjeha, Adele je tek 19. na listi najbogatijih muzičara u Velikoj Britaniji. Najveće iznenađenje jeste to što je ona jedina žena na listi.

Ispred nje, sa mnogo većim zaradama, smjestile su se muške kolege. Tako Sir Paul McCartney, prvi na listi, godišnje zarađuje 900 miliona eura, Lord Lloyd-Webber 870 miliona eura te U2 nešto više od 680 miliona eura.

Album „25“ koji je Adele objavila 2015. godine je album koji je najbrže rasprodat u istoriji Velike Britanije. Zahvaljujući njemu Adele je zaradila 33 miliona eura.

Adele je bila i apsolutna pobjednica ovogodišnje dodjele Grammya kada su joj nagrade dodijeljene u čak pet kategorija, za najbolji album, najbolju pjesmu, najbolji snimak, najbolje pop izvođenje i najbolji pop album.