Poznate ličnosti koje nisu online

Društvene mreže mlađim generacijama postale su već uobičajena stvar. Isto tako, i poznate ličnosti često sebe promovišu putem društvenih mreža, a mnogi skupe i velik broj pratioca

Donedavno je pjevačica Selena Gomez (26) čvrsto držala tron najpraćenije osobe na Instagramu, ali zahvaljujući svojem slabijem angažmanu zbog privatnih razloga, njeno mjesto zauzeo je slavni fudbaler Kristijano Ronaldo (33). Kristijana prati 146 miliona obožavaoca, što je za dva više nego Selenu. Osim što promoviše sopstvene proizvode, fudbaler često objavljuje fotografije s terena, iz svlačionice, ali i one mnogima najdraže, porodične. Kao što je Selena nekad bila aktivna, sada je on.

Kraljicu i kralja Instagrama u stopu prate pjevačica Ariana Grande (25) sa 132 miliona pratioca, Kim Kardašijan (38) sa 120, Dvejn Džonson (46) te Bijonse (37) sa 119.

Međutim, iako neke zvijezde vladaju društvenim mrežama i svakodnevno pune naslovnice svojim objavama, postoje brojne poznate ličnosti kojima to ne treba u životu. Bez obzira što ih ne prate milioni ljudi, njihovi poslovni angažmani zbog toga nisu nikako umanjeni. Neke od najvećih zvijezda ne služe se društvenim mrežama.

Među njih spadaju Anđelina Džoli (43) i njen bivši suprug Bred Pit (54), Natali Portman (37), Dženifer Lorens (28), Kejt Vinslet (43), Ema Stoun (30) i Dženifer Eniston (49).

– Ne trebaju mi profili na društvenim mrežama. To je jedino mjesto gdje je sve što imam zaštićeno i moje. Život mi je bez paparaca i medijske izloženosti, objasnila je Eniston te nastavila: Ne nedostaje mi to, ali nekada osećam da nisam u toku sa stvarima koje se događaju i da sam zaostala u srednjem vijeku. To je samo znatiželja.

Njena kolegica Dženifer Lorens priznala je da se ne snalazi dobro s mobilnim telefonima i tehnologijom. Ako ikada vidite Facebook, Instagram ili Twitter s mojim imenom, možete biti sigurni da to nisam ja – rekla je.