Huawei povećao prodaju pametnih telefona za 21,6 odsto

Kompanija Huawei je prodala tokom prvog kvartala 2017. godine ukupno 34,55 miliona pametnih telefona, ili za 21,6 odsto više u odnosu na prethodnu godinu

Udio Huaweija na svjetskom tržištu je dodatno porastao na 9,8 procenata, čime je učvšćen njegov položaj među tri najveća prodavca smartfona na svijetu, saopšteno je iz kineske kompanije.

Huawei je u prvom kvartalu tekuće godine zabilježio rast prodaje u 52 države veći od 50 odsto u odnosu na prethodnu godinu, od čega je u 32 zemlje prodaja povećana i za 100 procenata.

U Kini i Evropi je prodaja Huawei pametnih telefona zadržala snažan rast od 20 i 15 posto, respektivno. Istovremeno je prodaja telefona u Jugoistočnoj Aziji i Južnom Pacifiku skočila za više od 70 procenata.

Prema podacima GfK-a, na globalnom tržištu luksuznih telefona skupljih od 500 dolara, Huawei je u februaru 2017. godine imao udio od 9,7 odsto, a u devet zemalja je dostigao udio od 10 procenata, uključujući Kinu, Španiju, Italiju, Tajland, Maleziju, Južnoafričku Republiku, Poljsku i ostala ključna tržišta.