Otvorene benzinske pumpe čija je gradnja trajala 450 dana!

Na odmorištu Lepenica autoputa A1 u blizini Sarajeva, Holdina Sarajevo, članica INA Grupe, otvorila je dvije nove INA benzinske stanice čija izgradnja je trajala 450 dana

Dvije benzinske stanice predstavljaju realizaciju projekta vrijednog 4 miliona KM i nastavak su saradnje sa JP Autoceste FBiH, a njihovim otvaranjem zaposleno je 30 ljudi.

Obraćajući se prisutnima, direktor Holdine Ante Aralica je posebno istakao sporost vlasti u stvaranju uslova za investitore zbog čega je gradnja benzinskih stanica trajala oko godinu i po.

U Ini su se fokusirali na investiranje u vrhunske objekte sa ciljem – ponuditi kupcima najbolje u svim aspektima.

– Smatramo da podizanjem nivoa usluge i ponude proizvoda pokazujemo poštovanje prema našim kupcima koji su fokus našeg poslovanja, istakao je Aralica koji vjeruje da će ponuda sadržaja u Fresh Corneru biti atraktivna za kupce kojih se na ovom dijelu nedovršene autoceste još ne očekuje u većem broju zbog slabije frekvencije saobraćaja.

Otvaranjem dvije benzinske stanice INA je zaokružila projekat od 4 objekta na Koridoru 5c, nakon što su dvije stanice prethodno otvorene na odmorištu Kravice. Ovim se ukupan broj benzinskih stanica pod okriljem Ine i Energopetrola popeo na 104.

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić u kratkom obraćanju priznao je da vlast ne pruža zadovoljavajući ambijent za investicije, ali je i naglasio da se radi na tome da se uslovi poboljšaju.

Odgovarajući na upit o predstojećoj turističkoj sezoni, direktor Aralica rekao je da ne očekuje veće oscilacije cijena goriva, izuzev ako dođe do nekog nepredviđenog udara.

– Mi od 1. januara do 31. decembra održavamo isti nivo cijena. Bitno nam je da litar goriva ne prijeđe cijenu od 2 KM, istakao je Aralica. (Indikator)