Počinje gradnja sportskog centra vrijednog 10 miliona KM

Nakon više godina rješavanja imovinsko-pravnih odnosa otklonjene su sve prepreke i potpisani prvi ugovori za gradnju sportsko-rekreacijskog centra na Kupresu koji će biti vrijedan 10 miliona KM

U zgradi opštine Kupres potpisani su ugovori o izgradnji sportskih terena na Ćajuši vrijednosti 102.000 KM dok će cijela investicija iznositi oko 10 miliona KM. Ugovore su potpisali opštinski načelnik Milan Raštegorac Komo i direktor i vlasnik SRC „Ćajuša“  Zvonko Bagarić.

Raštegorac je izjavio da je cilj ovoga projekta poboljšanje konkurentnosti i kvalitete u pružanju usluga profesionalnim sportskim klubovima i poboljšanje turističke ponude, a krajnji rezultat i cilj je zaustavljanje iseljavanja kroz zapošljavanje ljudi u ovom novom sportskom kompleksu.

kupres_tereni_2

Riješeni su svi imovinsko-pravni sporovi i administrativne prepreke čije je rješavanje trajalo 6-7 godina te radovi na izgradnji terena mogu početi.

Bagarić je izrazio zadovoljstvo i spremnost na početak gradnje 2-3 terena za mjesec dana koji bi trebali biti završeni u 2018. godini.

Nakon višegodišnjeg rješavanja imovinsko-pravnih odnosa sve je spremno za početak izgradnje sportsko-rekreacijskog centra na Kupresu sa 6 velikih fudbalskih terena ali i terena za tenis, rukomet i druge sportove u rangu svjetskih fudbalskih terena za visinke pripreme profesionalnih klubova.

Predviđeno je da će cijeli projekat izgradnje svih terena sa kompletnom infrastrukturom i sadržajima koštati oko 10 miliona KM, a da će izgradnja trajati 4-5 godina.