Zuckerberg svake godine bogatiji za devet milijardi dolara

Prošlo je pet godina otkako je Facebook debitovao na američkoj berzi Nasdaq. Od tada svake godine direktor Mark Zuckerberg ima dodatnih devet milijardi dolara na svoje bogatstvo, koje danas iznosi 62,3 milijarde dolara

Prema podacima Bloomeranga, Zuckerberg je peta najbogatija osoba na svijetu, većinom zahvaljujući cijeni Facebook akcija. Kada su se na berzi pojavile njihova vrijednost iznosila je 42,05 dolara, ali isti dan vrijednost je opala na 38 dolara.

Gubici su se nastavili, tako da je od maja do jula vrijednost Facebooka pala za 11,9 milijardi dolara. Tada su pokazali svima da nisu u pravu i počeo je rast. Vrijednost kompanije je porasla za 282 odsto zahvaljujući korisnicima, kojih ima 1,3 milijarde, što je 17 odsto svjetske populacije. Prije samo pet godina, Facebook je imao samo 50 odsto od tog broja.

Zuckerberg je omogućio investitorima da efektno zarađuju od ove društvene mreže prodajući web prostor i korisničke informacije zakupcima reklama. Profit je porastao za 37 odsto u prošloj godini. Facebook danas vrijedi 426,5 milijardi dolara.