Todorić ipak podnio ostavku u NO Konzuma

Ivica Todorić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora (NO) Konzuma, navodi se u saopštenju osnivača koncerna Agrokor

Kako se ističe u saopštenju koje potpisuje Todorić, od 10. aprila kada je Vladin povjerenik preuzeo upravljanje Agrokorom, on ni na koji način nije učestvovao u bilo kakvim radnjama vezanim za kompaniju.

– Potpuno sam svjestan da ne mogu učestvovati i za mene je potpuno neprihvatljivo da učestvujem u bilo kakvim upravljačkim, nadzornim ili bilo kojim drugim organima Agrokora. Od postojeće uprave sam očekivao da će u skladu sa Zakonom sprovesti sve odluke vezane za moja razrešenja sa svih upravljačkih, nadzornih i ostalih pozicija, a u čemu nisam lično želio da učestvujem. Nisam mogao da pretpostavim da postojeća uprava Agrokora ne može kroz organe upravljanja sprovesti svoje odluke – navodi se u saopštenju.

– Nastalu situaciju vidim isključivo kao rezultat neuspjelog dogovora postojeće uprave s jednim od dugogodišnjih poslovnih partnera Agrokora. Budući da postojeća uprava nije riješila tu situaciju, iako ima i mogućnost i odgovornost za to, podnio sam ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Konzuma, navodi Todorić.

Juče je kako su prenijeli hrvatski mediji, vanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak izjavio da Ivica Todorić i dalje ostaje u Nadzornom odboru Konzuma, jer je jedan od akcionara, predstavnik grupacije Agram, glasao protiv njegovog opoziva.