Samsung Galaxy Note 8 vjerovatno stiže već u avgustu

Prema posljednjim najavama, svečano predstavljanje novog Samsung Note 8 zakazano je za avgust

Kontroverzni model izlazi tačno mjesec dana prije predstavljanja iPhone 8, a glavni razlog za ovaj potez vjerovatno su nastojanja Samsunga da pokupi dio tržišta prije nego počne opšte ludilo oko novog telefona iz Apple-a.

Nasljednik čuvenog telefona prate razne glasine otkako je najavljen pa je u jednom trenutku bilo upitno hoće li ikad ugledati svjetlo dana. Iako zvanično nije potvrđen datum, prema pisanju korejskih medija, Note 8 testira se na Android 7.1.1 verziji, što znači da ljudi iz Samsunga planiraju da predstave telefon prije izlaska Android O verzije koji je zakazan za drugu polovinu septembra.

Nakon što je Note 7 s razlogom proglašen najvećim promašajem u istoriji mobilnih telefona, iz Samsunga su odlučili da ovaj put idu sa provjerenim pristupom, bez puno eksperimentisanja. Tako je dizajn pod uticajem Galaxy S8, uz veći 6.4-inčni ekran, zakrivljenim displejom, dual kamerom, Qualcomm Snapdragon 835 čipom, 6 GB RAM-a, 64 GB memorije… Tu je i napredniji S-pen te Samsungov Bixby asistent koji predstavlja odgovor na Siri i Google Assisant.

Note 8 će biti jedan od najskupljih Samsung telefona ikad.