Delta planet u Banjaluci – investicija od 60 miliona KM

Banjaluka dobija novi tržni centar – to je i zvanično potvrđeno u gradskoj upravi. Kamen temeljac za “Delta planet” biće postavljen 29. juna, a otvaranje je zakazano dogodine, u novembru

Za nešto više od dvije sedmice i zvanično počinje izgradnja Delta sitija. Kada se to privede kraju, novi šoping centar će biti najveći u Republici Srpskoj.

“Delta planet” na Banjalučkom polju gradiće laktaška “Niskogradnja”. Gradonačelnik već računa koliko će grad da profitira od novog tržnog centra.

“Prvo radi se o velikom ulaganju od 60-ak miliona, takođe se radi od prostoru oko 60 hiljada kvadrata gdje će nekoliko stotina radnika naći posao, a direktno ili indirektno – obzirom da će se raditi o trgovini i uslugama – očekujemo i da se u gradu poveća promet, i da se privuku novi kupci i gosti”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Iako zadovoljni novom investicijom, gradski oci ipak ne likuju, jer rupa u centru grada, lokacija nesuđenog “Siti mola” i dalje zjapi prazna. Ponavljaju već nekoliko puta rečeno – bez regulacionog plana, ruke su nam vezane.

“Mi smo prenijeli jedan žuti karton iz prošle utakmice, to je rupa, zbog čega obavljamo konstantne sastanke sa investitorima i međusobno. Sva odjeljenja su uključena da što prije nađemo rješenje”, rekao je Slobodan Stanarević, v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno planiranje grada Banjaluka.

Radojičić tvrdi da investitor nema ništa protiv druge, za sad još nedefinisane, lokacije. To znači da je ideja o tržnom centru zamijenjena idejama o spomeniku palim borcima i parku, ali – o tom potom.

Dok se i dalje “kuva” novi regulacioni plan, rupa gdje je trebao da bude City Mall se i dalje kuva na vrelom junskom suncu. Po svemu sudeći, ovako će i da prezimi, sve dok se u njoj konačno ne počne nešto raditi.