Qatar Airways uspostavlja letove iz Dohe za Sarajevo

BiH

Nakon što je već dva puta odgađao najavljene letove iz Dohe za Sarajevo, Qatar Airways je konačno potvrdio otvaranje svoje rute prema Bosni i Hercegovini

Nacionalni avioprevoznik države Katar je najavio letove za bosanskohercegovačku prijestolnicu od 16. augusta 2017. godine. Qatar Airways će prevoziti putnike avonom Airbus 320 sa 132 mjesta tri puta sedmično.

Prevoznik iz Dohe je prvi put objavio maršrutu za Sarajevo još u martu 2016. godine, sa datumom lansiranja u septembru 2016. Dva mjeseca kasnije otvorenje linije je prolongirano, te na kraju pomjereno za kraj 2017, odnosno početak 2018. godine. Portparol aviokompanije tada je naveo da je razlog za kašnjenje u otvaranju letova prema Sarajevu “odgađanje isporuke aviona”.

Sarajevo je samo jedna od novih destinacija koje Qatar Airways uključuje ovog ljeta u svoju mrežu. Među ostalim, nove letove ovaj avioprevoznik uvodi za Dablin, Nicu, Prag i Skoplje.

Qatar Airways je jedna od najbrže rastućih aviokompanija koja posluje sa jednom od najmlađih flota na svijetu, a 200 aviona leti na više od 150 ključnih poslovnih i turističkih destinacija na šest kontinenata.

Nedavno je Qatar Airways proglašen za aviokompaniju godine 2017. u istraživanju Međunarodne organizacije za ocjenjivanje aviosaobraćaja Skytrax.