Ešli želi da proda Njukasl

Sport

Nekada slavni klub sa Sent Džejms Parka ponovo je pred prodajom, drugi put u poslednjih 10 godina

Sadašnji vlasnik Majk Ešli odlučio se na ovakav potez u trenutku kada Svrake igraju odlično i nalaze se u gornjem dijelu tabele.

– Njukasl traži jasan pravac i put u svijetlu i uspješnu budućnost. Da bi se klubu pružila mogućnost za tako nešto potrebno je stvari dići na viši nivo i ono što je sadašnje rukovodstvo utvrdilo kao najbolji interes, za klub i navijače je da se proda – glasi u zvaničnom saopštenju kluba sa sjeveroistoka Engleske.

Popularne Svrake su četiri puta bili šampioni Engleske, ali poslednji put davne 1927. Poslednji veliki trofej osvojili su 1969. Kup sajamskih gradova, prethodnika Kupa UEFA.

Početkom ovog milenijuma bili su standardni u vrhu Premijer lige i učesnici Lige šampiona, ali po preuzimanju od strane Majka Ešlija 2007. klub je zapao u ozbiljnu krizu rezultata, a čak su dva puta ispadali iz elitnog ranga.

Ipak, ove sezone su pod vođstvom Rafe Beniteza, poslije povratka u Premijer ligu, dobro krenuli i trenutno se nalaze na devetom mjestu sa 11 bodova, svega četiri manje od četvrtoplasiranog Votforda.