Huavej sprema telefon sa 512GB skladišnog prostora

Mobilni

Huavej naredne nedjelje predstavlja P20 seriju telefona

Prema izvještajima iz Kine, kompanija se sprema i za objavu prvog smartfona sa 512GB skladišnog prostora. Za sada nije jasno da li će ovo biti verzija jednog od P20 modela, ili neki potpuno drugi uređaj.

Telefon je izlistan na TENAA regulatornom sajtu, pod brojem modela NEO-AL00. Zanimljivo je da je u listingu izmijenjeno da se radi o 6GB RAM + 512GB ROM u Memory sekciji, a činjenica da je ovo došlo kao specifičan zahtev dovodi do zaključka da nije u pitanju greška.

Iako Huavej ima skladišna rešenja na enterprise nivou, kompanija i dalje nema proizvodne fabrike za proizvodnju mobilnih skladišnih rješenja, niti in-house tehnologiju za izradu 512GB memorijskih čipova. Ovo sugeriše da će NEO-AL00 telefon imati ili Samsungovo skladišno rješenje, ili da je Huavej u posljednjim fazama razvoja svoje tehnologije koju će predstaviti uskoro.

Trenutno, postoje dva Huavej telefona sa 256GB skladišnog prostora – Mate 9 Porsche Design i Mate 10 Porsche Design. Ako pratimo matricu, ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi naredni Porsche Design model stigao sa 512GB skladišnog prostora.