Šta će obilježiti salon u Ženevi?

Za manje od mjesec dana počinje najglamurozniji auto sajam na svijetu, u Ženevi, gdje se kao i svake godine očekuju brojne svjetske premijere. Poznata je skoro kompletna postava

Tokom sajma u Palekspo Areni 8-18. marta u centru pažnje naći će se neki dugo očekikvani modeli najpopularnijih svjetskih proizvođača.

Aston Martin dolazi sa Vantageom i novim V8 motorom, dok će Audi predstaviti novi A6 uz potpuno električni SUV E-Tron.

BMV će nakon X3 svijetu pokazati i X4, a Citroen svog aduta u konkurenciji kompaktnih krosovera C4 Cactus.

Prvi put će kao samostalni brend debitovati Kupra, sportsko odjeljenje španskog SEAT-a, sa svojim prvim modelima.

Takođe, vidjećemo i kako je Fijat svog aduta i klasi porodičnih automobila Tipo predstavio u sportskom izdanju, koje je bilo vrlo popularno na našim prostorima u nekim starijim generacijama modela italijanskog proizvođača poput Punta, Brava, Stila…

Neće izostati ni Ford koji će predstaviti osvježenog mališana Ka+, te Edge, a najavljen je dolazak i ST linije.

Hjundai u Ženevu dolazi sa tri automobila – novom generacijom SUV Santa Fe, električnim krosoverom Kona, te neimenovanim konceptom.

U Švajcarskoj će konačno debitovati i Jaguarov električni SUV i-Pace, a evropski debi imaće Džip Vrangler. 

Premijeru će imati i treća generacija KIA Ceed, prvi put bez popularnog apostrofa u nazivu, a očekuje se da Leksus predstavi svoj najmanji krosover.

Mazda će sa Vision Coupeom pokazati novi dizajnerski pravac kojim stremi, a biće tu i Kai Concept koji predstavlja najavu nove generacije Mazde 3. Takođe, stiže i porodica serije 6 sa osvježenim karavanom.

Srećnici koji su u mogućnosti da posjete ovaj sajam moći će da uživo vide i MekLarenov najnoviji ponos P15 Senna, nazvanom po legendi Formule 1.

Mercedes će pažnju privući sa novom A klasom, a debitovaće i sportski AMG GT Coupe, dok će prvi put Evropi biti predstavljena i G klasa i to u moćnoj izvedbi G63 AMG.

Mnogi s nestrpljenjem iščekuju i da vide najnoviji koncept iz prestižnog dizajnerskog studija Pininfarina, kao i najnoviji hrvatski hiperautomobil Rimac Concept Two. 

Kakav je novi SUV u svojoj gami spremila Škoda videćemo zahvaljujući konceptu Vision X, kao i kako je osvježen model Fabia.