Gejtsovo nepotrošivo bogatstvo

Milioneri

Bogatstvo Bila Gejtsa, osnivača Majkrosofta, procjenjuje se na 89,4 milijarde dolara. Biznis insajder je izračunao da ako bi dnevno potrošio milion dolara, trebalo bi mu 245 godina da potroši to bogatstvo

Ali oni navode i kako je zaradio toliko novca i na šta ga troši. Gejts je osnovao Majkrosoft 1975. godine, a već 1987. godine, je postao najmlađi milijarder na svijetu u svojoj 31. godini, dok je 1995. godine postao najbogatiji čovjek na svijetu, od kada je na vrhu liste.

Gejts je takođe jedan od najvećih filantropa na svijetu, što nam govori posvećenost fondaciji Bil i Melinda Gejts koja pomaže ljudima koji boluju od side i drugih bolesti karakterističnih za nerazvijene zemlje, omogućuje školovanje siromašnima i drugo.

Ta Fondacija je, kako ističu, u dobrotvorne svrhe dala 41,3 milijarde dolara. No, bez obzira, Gejts ne zaboravlja da troši novac i na sebe.

On je još 1997. godine kupio avon vrijedan 21 milion dolara, a tokom godina je imao i mnogo luksuznih automobila.

Takođe ima obimnu kolekciju umjetnina. 1988. godine je, na primjer, potrošio 36 miliona dolara na sliku Homera Vinsloa. To delo se nalazi u njegovoj kući vrijednoj 63 miliona dolara kod Sijetla, koja ima 24 kupatila i šest kuhinja.

Ipak i dalje pokazuje svoju filantropsku stranu. 2010. godine su Bil, Melinda i Voren Bafet kreirali The Giving pledge organizaciju preko koje, uz druge bogate ljude, dijele svoje bogatsvo u humanitarne svrhe.